Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Mocking of Christ»


Η αποδόμηση των συντεταγμένων που ορίζουν την ελληνική κοινωνία υποστηρίζεται αυτήν την φορά από τον Δήμο Αθηναίων. 
Η προβολή και προώθηση της σκοπιανής ταινίας Mocking of Christ (μετ: Διακωμώδηση του Χριστού),θα ήταν αδιάφορη οποιασδήποτε ελληνικής τοποθέτησης, ασχέτως του περιεχομένου και της αισθητικής της άποψης για τον ορισμό «τέχνη».

Κρίνεται όμως επιβεβλημένη η δική μας αντίδραση, καθώς, ελληνική δημόσια υπηρεσία έχει ήδη τοποθετηθεί θετικά και συναινεί με την κυκλοφορία της. Η υποστήριξη της ταινίας Mocking of Christ από τον Δήμο Αθηναίων, υποδηλώνει απερίφραστα πως, τόσο η υπόθεση που πραγματεύεται, όσο και οι συμβολισμοί και τα μηνύματα που εμπεριέχονται σε αυτήν, βρίσκουν σύμφωνη και υποστηρικτική την ελληνική πλευρά σε επίπεδο πολιτικό. 

Ο Δήμος Αθηναίων εμφανίζεται στους τίτλους τέλους της ταινίας ως Επίσημος Υποστηρικτής, μαζί με τον Δήμο Σκοπίων και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Παραγνωρίζοντας πως το περιεχόμενο της εν λόγω ταινίας είναι, όχι μόνο εθνικά μειοδοτικό και επιζήμιο, αλλά και φρονηματικά επιλήψιμο απέναντι στην Ελληνική Επικρατούσα Θρησκεία, ο Δήμος Αθηναίων, αφήνει σαφείς αιχμές, τόσο για την στάση και τις ενέργειες επιφανούς Δημόσιας Υπηρεσίας απέναντι στις προκλητικές, επεκτατικές επιδιώξεις και χειρισμούς της γείτονας χώρας όσο και για την άσκηση των καθηκόντων της υπηρεσίας αυτής, με γνώμονα την δημοκρατική συμπόρευση με τη συνταγματική νόρμα.

Ο “Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία”, πρωτεργάτης στον αγώνα για την επίλυση εθνικών υποθέσεων (με κύρια, τη μάχη για την Μακεδονία) και την διαφύλαξη των δημοκρατικών κοινωνικών αρχών, ζητάμε την ανάκληση της, όποιας μορφής, υποστήριξης, από τον Δήμο Αθηναίων, στην ταινία Mocking of Christ και την δημόσια επανατοποθέτησή του.

Σχετικά links: Το πρώτο έχει και βίντεο που στο τέλος αναγράφεται «supported by»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/720212_mocking-christ-oi-skopianoi-prokaloyn-me-alytrotiki-tainia-kai


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα συλλαλητήρια σήκωσαν το Λαό όρθιο, ο Ανένδοτος Αγώνας θα τον φέρει στην εξουσία. Πρώτα εμπνεύσαμε και διοργανώσαμε ...